• bannerSitePDKVS1

  • PDKVS 6
  • PDKVS 7
  • PDKVS 8
  • bannerSitePDKVS3
  • bannerSitePDKVS5
  • PDKVS 9
  • PDKVS 11

Blog nieuws UWG 2018

op 20+21+22+23+24+25 juni hebben we met 7 teams meegedaan aan de United World Games te Klagenfurt.
Het is een geweldige happening waar 10.000 atleten hun sportieve prestaties neer hebben gezet.
Mooie leermomenten en vooral veel en goed teamwerk; bedenk maar even hoe je zo'n tent voor 9 personen zonder handleiding gaat opzetten, hoe om te gaan met lekkage en wat te bedenken, hoe om te gaan met een bus die een dag te laat is gereserveerd.... (oeps, foutje bedankt)
Een blog is er bijgehouden door Dyon Bleeker; lees hieronder de ervaringen van hem en zijn mede volleyballers. 
We kijken terug op een zeer mooi toernooi en zijn allemaal weer een stuk verder ontwikkeld.
Mogelijk belangrijkste leerpunt voor jongens onder 19; ieder punt telt. De jongens hebben geen wedstrijd verloren, maar tegen de slechtste tegenstander in de poule was de inzet matig, geen killersmentaliteit om de tegenstander met grote cijfers naar huis te sturen. Dit kwam hen duur te staan, gedeeld eerste echter met de minste puntensaldo waardoor ze een plaats bij de laatste 4 voor hun neus voorbij zagen gaan. Zij herpakte zich op zondag door ook de laatste wedstrijd winnend af te sluiten en de 5e plaats mee naar huis te nemen.

De United World Games 2019 staat alweer in de agenda van de volleybalschool

Foto's zijn terug te vinden op de FaceBookpagina van de volleybalschool


BLOG van Dyon Bleeker:

Prima Donna Kaas op reis!

Na een vrij moeizame start in Nederland met de busreis was het avontuur toch ontzettend vrolijk gestart, de bus kwam uiteindelijk om 15:30 op de camping aan.
Eerst even zwemmen en daarna de tenten opzetten en hopen dat het niet ging regenen…
We hadden geluk en de regen ging toen precies aan ons voorbij trok, hoewel we het s ’nachts niet meer droog hielden en een aantal kleine lekkende tenten.

 

Op de eerste wedstrijddag hebben we nog even rustig aan gedaan bij het ontbijt, maar daarna was alle drukte gestart met de warming-up in de verschillende hallen.

 

De dag begon met de wedstrijd van de jongens onder 15, die een goede wedstrijd hadden gespeeld en de tegenstander geen kans gegeven op de winst. De jongens wonnen de wedstrijd dan ook met 21-15 & 21-16.
De tweede wedstrijd van deze jongens was een overvloed aan services, ze wonnen de wedstrijd met 21-6 & 21-5.

 

Daarna hadden de jongens onder 17 om 11:00 hun eerste partij, meteen vol aan de bak tegen de Zwitsers, een maatje te groot voor de jongens en een verloren wedstrijd met 2-0.
Dan is het zaak om jezelf te herpakken en op te laden voor de volgende wedstrijd, dit deden de jongens uitstekende en leverde een ontzettende spannende wedstrijd tegen de polen.
Helaas waren de polen een klein maatje te groot, maar met 21-23 & 19-21 verliezen dan kun je zeggen dat het ook zo de andere kant op had kunnen vallen…
Een mooi plaatje ontstond hier toen alle 2 de andere wedstrijden klaar waren toen we met de jongens onder 13, 15 en 19 we allemaal om het veld gingen staan juichen voor de jongens onder 17.

 

De jongens onder 19 begonnen de dag een beetje moeizaam, en verloren hun eerste set, alle sets die ze hierna hebben gespeeld zijn allemaal gewonnen. De eerste wedstrijd is dus met 1-1 geëindigd, een onsportief potje waar we nog met de hoofden bijna tegen elkaar stonden, we hebben ons gedragen maar met deze polen waren niet te praten…
De tweede wedstrijd gelukkig een gezellige pot gespeeld tegen Duitsland, een rommelig begin van onszelf maar wel nog met 21-16 gewonnen, en de tweede set onze eigen fouten verminderd waardoor we met 21-8 wonnen.
Ondertussen heeft Jasper het overleeft met in de middag een diepe splinter in zijn voet bij het zwemmen, maar zo heeft die jongen ook weer een heldhaftig verhaal om te vertellen ;)

 

Kort na de lunch begonnen alle wedstrijden van de meiden en van de jongens onder 13, de jongste jongens speelden in de hal onder het voetbalstadion, moeilijke wedstrijden gespeeld.
Erg dichtbij gekomen om toch nog sets te gaan winnen, maar als je dan aan het kortste eind trekt is het emotioneel nog wat moeilijk voor de jonge binken, gelukkig had Mats de jongens kunnen kalmeren en hebben ze de tweede wedstrijd ook heel goed staan spelen tegen een tegenstander van een heel hoog kaliber, een spannende wedstrijd die toch aan het verkeerde kant viel.
Ondanks de net aan verloren wedstrijden hebben de jongens de moed nog niet verloren en zit de sfeer er nog ontzettend goed in!

 

De meiden van de volleybalschool stonden met z’n allen voor een grote uitdaging in de wedstrijd, onwennigheden door nooit met elkaar een wedstrijd te spelen.
Dit werd goed begeleid door de coaches, maar daarop werden wel net wat belangrijke punten op verloren, allebei de teams van de meiden onder 17 zijn nog vol in het zicht om naar de volgende ronde te gaan. Daarvoor moeten ze wel op zaterdag goed presteren in de vroege poulewedstrijd.
Team 1 verloor hun eerste wedstrijd van de Duitsers met 16-21 & 16-21. Maar door sterk de tweede wedstrijd in te gaan hebben ze die wedstrijd met grootse cijfers gewonnen van Hongarije, het werd uiteindelijk 21-9 & 21-7. Nu die vorm vasthouden op zaterdag tegen Zwitserland!

 

Team 2 van de meiden onder 17 speelden de eerste wedstrijd gelijk tegen Oostenrijk, daarna een overtuigende 2-0 winst tegen Duitsland, hierdoor is er een belangrijke wedstrijd tegen Hongarije op zaterdag, als een van de 2 teams wint met 2-0, dan pakt die de 1e plaats in de poule… Het is dus van belang voor de meiden om met 2-0 te winnen, want ook een 1-1 is niet genoeg voor de 1e plaats.

 

Last but not least, de meiden onder 15 speelden gisteren 2 leuke wedstrijden, met een aardig begin tegen Hongarije. De wedstrijd was gelijkwaardig en een 1-1 was dus ook op zijn plaats, 21-14 & 14-21
De tweede wedstrijd was een maatje te groot tegen lange meiden, 7-21 & 12-21, als het meezit kunnen de meiden nog altijd 2e eindigen wanneer ze zelf een goeie wedstrijd spelen.

 

Qoute van de dag:
Het meer smaakt naar meer – Tenzin

 

Dus iedereen gaat zaterdag weer zijn stinkende best doen, en we gaan zien waar het toe gaat leiden!

 

Nog maar 0 nachtjes slapen tot ons avontuur naar Klagenfurt, Oostenrijk gaat beginnen voor de United World Games. Hier gaan we met 7 verschillende teams strijden voor de te behalen titels.

Aankomende dagen zal ik dagelijks een ‘blog’ schrijven voor de thuisblijvers die dagelijks een update kunnen lezen van de bezigheden, daarnaast zullen er ook meerdere updates volgen over de sociaal media kanalen van de Volleybalschool (links onderaan dit bericht).
Voordat we vertrekken zal ik jullie aan alle teams en hun begeleiders introduceren, veelal bekende namen en gezichten die ons zullen vergezellen tijdens de reis.

De dagen zijn geteld en het is al bijna zo ver… de start van ons avontuur!
Met vanavond het vertrek met de bus, zorg dat je op tijd aanwezig bent vanavond, we willen natuurlijk niemand vergeten.
Papa’s en mama’s, kuskus en hup de bus in, tot maandag zeggen we dan.

We zijn daarbij ook alweer bij de laatste teams aangekomen om voor te stellen, om te beginnen met de jongens onder 15. Een team met veel lange jongens terwijl ze toch nog aardig jong zijn, soms onhandig omgaan met zo een groeispurt, maar veelal controle over bal en lichaam.

Met een trainer als Vincent van der Meer vallen alle puzzelstukjes vanzelf op hun plaats, we kennen Vincent als assistent van Floris van Harsselaar bij de volleybalschool.
En de mannen heb het maar druk samen, want de beide mannen zijn allebei van dezelfde vereniging, NVC.

Waar Floris coach is van heren 1 is Vincent nog een harde beuker bij hun heren 1 in de 2e divisie.

Wanneer er een probleem is in het team dan tovert coach Vincent altijd wel iets uit de hoge hoed, maar ik kan de hoge hoed beter een grote bos krullen noemen…

Het team van de jongens onder 15 zal bestaan uit deze jonge binken: Tenzin Priem, Marijn ten Barge, Steijn van Barneveld, Tigo Meijer, Krijn Verkaik, Idris Konig, Yoek Zoutberg, Sjoerd Zegwaard, Jasper Stikkelorum en Bryant Langenbach.

De jongens zullen gaan knallen in poule A tegen VfB Hallbegmoos (Duitsland), VCU Wiener Neustadt (Oostenrijk) en Volleytalents Jona 1 (Zwitserland).

Een leuke poule waar ze beginnen op vrijdag 22/6 om 10:00 beginnen tegen Oostenrijk, dan zetten de jongens de strijd voort tegen Duitsland om 12:00.
De middag vrij en meteen op zaterdag om 10:30 door tegen Zwitserland voor de laatste poulewedstrijd.

Alle jongens hebben energie voor 3 personen, dus daarmee zit het wel goed, de tijd leert ons of het ook met het volleybal goed komt… Maar een leuke week staat er sowieso voor de boeg!

 

We konden het team niet eens meer op 3 handen tellen, dus is er voor deze groep gekozen om met 2 teams naar Klagenfurt te vertrekken… de meiden onder 17 gaan met 18 speelsters en 2 topcoaches heen.

Het ene team wordt gecoacht door Elroy Bezemer, wie ondertussen een goeie naam voor zichzelf heeft opgebouwd. Wij van PDK kennen Elroy al jaren als onze vaste man bij de dames, maar aan alle mooie dingen komt een eind en dus zullen er volgend seizoen verse gezichten in Huizen rondlopen.

Maar door de successen die Elroy heeft geboekt als trainer in zijn nog vrij korte loopbaan, slaan er nu een stel deuren op naar het buitenland.
Daarnaast is Elroy bij de heren een grote bekende in zijn rol als spelverdeler… zo speelde hij in zijn tijd iedereen bij jeugd oranje eruit “en ach.. dat groeien komt bij Elroy wat later” nou de toekomst leert kennen dat er niet ontzettend veel van dat groeien is gekomen, dus vandaar dat hij geen mooie interlandcarrière heeft gemaakt.

 Voor het andere meiden team staat een wat minder bekende naam voor de meeste mensen, maar ook deze trainster heeft vele kwaliteiten in huis!
Meike Martijn is een dame met een hoge volleybal intelligentie, en ze is ook een van de bekende gezichten bij Prima Donna Kaas Dames 1.


In team 1 zullen Esmee Koekkoek, Tess van Schie, Lisa Luini, Michelle Hoogerdijk, Annefien Tiggeler, Ilse Veerman, Nynke Klopstra, Chloé Croese, Marleen van Eijnsbergen en Josefien Hoffman gaan shinen voor hun plek in poule B.
Hier zullen ze gaan spelen tegen Budaörs DSE (Hongarije), Volleystars Kärnten (Oostenrijk) en SC Union Lüdinghausen (Duitsland).

Met op vrijdag 22/6 de wedstrijd om 14:00 tegen Duitsland, daarna zullen de meiden om 16:00 het tegen Hongarije opnemen.
En de laatste poulewedstrijd wordt op Zaterdag 09:30 tegen Oostenrijk gespeeld… ik ben er nog niet over uit of we de meiden toe moeten lachen, of dat we medelijden moeten hebben met deze vroege wedstrijd.


Het is niet per se dat team 2 het mindere team is, het is gewoon omdat er één van de 2 teams team nummer 2 moest heetten.
Want met de talenten die in dit team zitten zal team 1 er niet voor onder doen:
Sarah Knol, Famke Boonstra, Precious Koppenhol, Ellemijn Stevens, Iske van Ginkel, Shanne Goris, Kirsten Hogenhout en Frederique van Veen zijn de 8 meiden die in poule H gaan spelen.

Hier komen ze TSV Grafing Volleyball (Duitsland), Sokol Vienna (Oostenrijk) en Luka Koper (Slowakije) tegen, op vrijdag spelen de meiden hun eerste wedstrijd om 15:00 tegen Oostenrijk en de tweede wedstrijd tegen Duitsland zal om 17:00 worden gespeeld.
Op Zaterdag heeft dit team iets meer geluk met de tijd van de wedstrijd, ze spelen om 10:30 tegen Slowakije.

Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat de meiden ook wel van het klappen zijn, dus het is te hopen dat er veel publiek zal komen op de charmes van de meiden, of voor de coaches natuurlijk ;)

Het zal met zo veel meiden in ieder geval genoeg plezier zijn, en met zo veel talenten komt het volleybal altijd wel goed!

Facebook: www.facebook.com/PrimaDonnaKaasVolleybalschool/
Instagram: www.instagram.com/primadonnakaasvolleybalschool/

19/06/2018

Waar ik bij de jongens onder 17 startte met de uitspraak “kleine jongens worden groot”  kunnen we wel stellen dat dit team nog klein is, namelijk het jongste team van ons reisgezelschap… de jongens onder 13!

Voor deze jongens is het een uiterst mooie ervaring toch al vroeg in hun carrière, maar de hoop is natuurlijk dat ze hier veel van mee gaan nemen naar de toekomst.

Ze worden gecoacht door Mats Bleeker, die zelf de hele volleybalschool heeft doorlopen van de jongens C tot en met de A, een product uit eigen fabriek dus.
Mats is al een paar jaar een vaste waarde geworden als libero in de eredivisie bij Taurus uit Houten.
Hier heeft hij dit seizoen de nationale beker gewonnen met zijn team.

Daarnaast heeft Mats vele internationale wedstrijden gespeeld met de nationale jeugd teams, hij is hard op weg om zijn droom waar te maken en in het oranje herenteam te komen!

Mats is al een aantal jaren bezig met zijn opleiding als trainer, en heeft sinds dit seizoen ook een eigen groep gekregen bij de Volleybalschool.


De jongens onder 13 spelen net een ander soort competitie als alle andere teams van de Volleybalschool, deze jongens spelen namelijk 4 tegen 4 i.p.v. 6 tegen 6.
Ook spelen de jongens op een iets kleiner veld, maar voor de rest  blijft de bal rond en gaan we zien welke kant de bal valt…

De jongens zullen het dan ook echt met z’n vieren moeten gaan doen, want ze zijn de enige 4 in het team, dus in de basis staan: Robert van Rooijen, Benjamin Koch, Daan Barneveld en Job Veerman.

Ze zullen het in poule B gaan opnemen tegen: TSV Grafing Volleyball (Duitsland), SK Posojilnica (Oostenrijk) en ACH Ljubljana 2 (Slowakije).
Op vrijdag 22/6 speelt het team om 13:30 tegen Oostenrijk en om 18:00 tegen Duitsland.
Zaterdag gaan ze door met de laatste poulewedstrijd met om 12:30 de wedstrijd tegen Slowakije.

Mijn conclusie? Genieten geblazen met deze jongens!

 

Het volgende team is het team waar de meeste begeleiders vandaan komen… jongens onder 19.
Met Mats Bleeker, Michiel Koster, Albert Christina en Dyon Bleeker levert het team 4 begeleiders, nieuw record?

We zullen dus naast het veld ontzettend druk zijn met van alles, en ik kan jullie verzekeren dat we in het veld alleen nog maar drukker zullen zijn!
Het is een team dat overal vandaan is gehaald en van we hebben zelfs een speler speciaal uit Amerika laten komen voor dit toernooi, dus nog een hele uitdaging voor onze topcoach Albert Christina om hier een team van te maken.

Albert is zelf als speler 170 keer uitgekomen voor het Nederlands team, en heeft in 2000 en 2004 op de olympische spelen gestaan, ook als coach kennen we Albert al jaren in het topvolleybal.
In 2011 heeft hij als coach de eredivisie gewonnen en daarna is hij naar België vertrokken.
Een aantal jaren later vonden we hem weer terug in de eredivisie bij SSS, het afgelopen seizoen heeft Albert het heren 1 van PDK Huizen gecoacht en de oudste groep jongens training gegeven op de volleybalschool.

Het team van de jongens onder 19 bestaat uit een aantal onbekende voor de volleybalschool, maar zijn er toch bij tijdens de United World Games zodat we een compleet team hebben.

Verwelkom onze gastspelers: Sam van der Loo (speler van Inter Rijswijk), Jasper de Jong (speler van Inter Rijswijk), Max Christina (speler van ‘The Trojans’ in Amerika) en Michiel Koster (speler van PDK Huizen).

Daarnaast hebben we nog een aantal jongens die wel van de Volleybalschool afkomstig zijn: Joshua Veldman, Jonas Edkes, Timo de Koning, Mats Bleeker en Dyon Bleeker.

Wij zullen in poule B tegen TV Quierschied (Duitsland) SMS Ostróda (polen) en Volleytalents Jona (Zwitserland).
Op vrijdag 22/6 starten we om 11:00 tegen Polen en dan direct door met om 12:00 tegen Duitsland.
Op zaterdag spelen we de laatste poulewedstrijd tegen Zwitserland om 13:30, daarna zijn er ook kruisfinales.

Ik ben benieuwd hoe we het gaan doen, maar we zullen er absoluut van genieten!

Facebook: www.facebook.com/PrimaDonnaKaasVolleybalschool/
Instagram: www.instagram.com/primadonnakaasvolleybalschool/

18/06/2018 

Ik zal maar bij mezelf aftrappen… Ik ben Dyon Bleeker en zal me bezig houden met de ‘blogs’ en de sociaal media, daarnaast ben ik assistent-trainer bij het team van meiden onder 15.
Ook ben ik nog actief als speler bij het team van de jongens onder 19.

Als je me vraagt waar ik actief ben in het volleybal zal ik je zeggen dat ik het afgelopen seizoen als speler bij VV Zaanstad bezig was, maar ik volgend seizoen bij de club uit Huizen zal gaan shinen!
Ook ik was dit seizoen elke zondag druk bij de Volleybalschool, waar ik door Henk Rempe wordt geholpen om een betere trainer te worden in de toekomst.


Zo heb ik meteen een mooi bruggetje naar de hooftrainer van de meiden onder 15… Henk Rempe.
Henk is al jaren lang een vaste kracht bij de club en bij de volleybalschool, Henk is ook veel actief in het helpen van trainers die beter willen worden, zo hadden de meiden dit seizoen wel 4 assistenten.

Henk en ik zullen dus het team van de meiden onder 1 onder onze hoede nemen om het in zo goed mogelijke banen te leiden, en dat is een hele leuke opdracht als je deze 9 meiden in het team hebt:

Luna Canon van Bilzen, Aike Melenhorst, Daphne de Jong, Circe de Koning, Anna de Oude, Marit Dixon, Eleni Meijer, Delphine Caron en Jayanti Geerets.

De meiden zullen in poule H tegen Volleyball-Regionalkader Paderborn (Duitsland), Emericus SE (Hongarije) en Korvolley A (Slowakije).

De eerste 2 poulewedstrijden zullen op vrijdag 22/6 worden gespeeld met om 14:00 tegen Hongarije, dan om 16:00 tegen Slowakije.
De laatste poulewedstrijd is op zaterdag om 10:30 tegen Duitsland, daarna zijn er nog wedstrijden die nu nog niet bekend zijn i.v.m. de resultaten uit de poules.

Al met al staat er maar één gerecht op het menu: Plezier maken.
Hier gaan we dan ook met z’n allen van eten en genieten!

 

Een uitspraak die goed bij deze groep past is: “kleine jongens worden groot.”
Hiermee doel ik op het feit dat dit het enige jongensteam is dat vorig jaar ook al mee is gegaan naar de United World Games, dus dit jaar keren de jongens terug met een jaar aan nieuwe volleybal ervaring.

Ik heb het hier over de jongens onder 17, deze groep talenten worden nu al 2 seizoenen lang getraind door toptrainer Floris van Harsselaar.
Floris is ook al jaren succesvol actief bij NVC, de volleybalvereniging uit Nieuwegein, hij is hier trainer/coach van heren 1 dat in de 2e divisie speelt. Daarnaast leidt hij ook de jeugd van NVC uitstekend op.

Met als mogelijk hoogtepunt het Nederlandse Kampioenschap een aantal jaren geleden, een talentvolle groep die Floris ongeveer vanaf de mini’s onder z’n hoede had genomen.

Maar 2 jaar geleden nam Floris de groep van jongens onder 17 over op de volleybalschool, hiermee zijn er een aantal jongens die vorig jaar ook al naar Klagenfurt waren:

Martijn van Rooijen, Lars Ent, Jesse van Heijst en Jur de Lange.

En Yanik Zeegers, Nick van der Spek, Viggo Meeuwenoord en Siebe Korenblek zullen dit jaar het team van de jongens onder 17 versterken.

De jongens zullen in poule B gaan spelen tegen Wörthersee Löwen (Oostenrijk), SMS Ostróda (polen) en Volleytalents Jona (Zwitserland).
Ze zullen de eerste 2 poulewedstrijden op vrijdag 22/6 spelen, met als eerste wedstrijd om 11:00 tegen Zwitserland, dan gaan ze direct door met om 12:00 de wedstrijd tegen Polen.

Op zaterdag spelen de jongens hun laatste poulewedstrijd om 10:30 tegen Oostenrijk, hierna gaan de kruisfinales van start met de eerste wedstrijd op zaterdag middag en mogelijk op zondag de laatste wedstrijden.

Een leuke groep jongens met veel talent, ik ben benieuwd hoe de jongens zich laten zien tijdens het toernooi!
Volg de jongens via de blogs en de sociaal media kanalen.

Facebook: www.facebook.com/PrimaDonnaKaasVolleybalschool/
Instagram: www.instagram.com/primadonnakaasvolleybalschool/

Contact : Prima Donna Kaas Volleybalschool Postbus 8015 1201 HA Hilversum primadonnakaasvolleybalschool@gmail.com