18 september selectie dag

banner PDKvolleybalschool SELECTIEDAGWaarom de Prima Donna Kaas volleybalschool?
Wij Nederlanders zijn uitermate geschikt voor volleybal, kwaliteiten als lengte, intelligentie, teamwork, investeren en winnen zijn kernwaarde voor ons. Het ontbreekt echter vaak aan een professionele aanpak. Daarvoor biedt de PDK volleybalschool de mogelijkheid om extra te trainen op zondag. Onder begeleiding van professionele trainers wordt voor de B en A groepen 4 uur training aangeboden. De C groepen 3 uur en de D groep 2 uur. Belangrijke accenten zijn fysiek, technisch en systeem trainingen. Er wordt regelmatig met toernooien meegespeeld om de tactische scholing aan te sturen. Naast deze facetten werken we vanaf dit seizoen met Performance type, een database programma van Rianne van Strien waarmee de coach inzicht krijgt in het karakter van de spelers/sters en zodoende de mentale begeleiding kan verbeteren. Voor de spelers/sters zelf ook een verrijking welke naast het volleybal bruikbaar is in je privé leven, school en werk. Het laat zien welk type persoon je bent met al je karakter eigenschappen.

De trainers
De trainers van de PDK volleybalschool bestaat uit groep mensen die volleybal in hun hart hebben zitten. Mensen die elke week minimaal 20 uur in de week met volleybal bezig zijn. Onder begeleiding van technisch directeur Teun Buijs wordt de lijn uitgezet in de opleiding; van de A groepen tot aan de D groepen. Trainers in dienst van de PDK volleybalschool zijn o.a Elroy Bezemer, Floris van Harselaar, Teun Buijs en Henk Rempe. Zij worden geassisteerd door of veel belovende talenten (o.a Mats Bleeker) die het trainersvak eigen willen maken of ervaren trainers die zich nog verder willen ontwikkelen (o.a. Uberto Bel)

Data volley
Het analyse software programma Datavolley wordt dit seizoen binnen de PDK volleybalschool geïntroduceerd. Het statistieken programma van Ortec dat gebruikt wordt bij internationaal volleybal en verplicht is in de eredivisie. Gekoppeld aan video beelden kun je als team kijken naar trends in het spel van je tegenstander tijdens de wedstrijden of als voorbereiding. Natuurlijk krijg je met Datavolley alle statistieken te zien van je eigen team en de individuele spelers.

Performance type
dit seizoen doet Performance type zijn intrede bij de PDK volleybalschool. Performance type in gebaseerd op actiontype systeem van Peter Murphy, schrijver van het boek Totaal coach. Ons doel met dit programma is om de coach een extra tool te geven waarmee hij de mentale trainingop een hoger Nivea kan brengen. Door je zelf beter te kennen, leer je ook andere beter kennen.

Het systeem gaat uit van 4 basis systemen van de mens.
1 Energie. - Introvert/extrovert - waar haal jij je energie vandaan.
2 Informatie - Sensing/intuition - hoe verkrijg jij je informatie.
3 Beslissingen - Thingking/feeling - hoe neem jij beslissingen
4 Gedrag - Judging/perifing - hoe gedraag jij je.
Deze studie gaat terug tot Freud en Jung en wordt heden te dagen over de hele wereld gebruikt in het bedrijfsleven om mensen optimaal te laten functioneren in hun werkomgeving.
De studie is inmiddels zo ver ontwikkeld dat je fysiek aan mensen kunt zien welk type mens hij is. De performance type database helpt coaches en spelers om inzicht te krijgen in het eigen karakter. Daarop kan gestuurd en getraind worden om de optimale wedstrijd te kunnen spelen.

Volleybalschoenen
Volleybaldirect.nl is tijdens de eerste training op 25 september aanwezig met schoenen en biedt alle deelnemers van de volleybalschool schoenen aan met extra korting, tevens krijg je een Sprayzzz bidon er gratis bij (aanbod is alleen geldig voor de leden van de volleybalschool)

We gaan werken in cyclus van circa 6 weken om zodoende het fysiek (door middel van krachttraining) de volleybaltechnieken, de volleybalsystemen en de volleybaltactieken per periode te kunnen evalueren en verbeteren.
Naast de club training, waar meer aan prestatie opleiding wordt gedaan, is deze manier van opleiden en perfecte aanvulling op je volleybal programma.

De PDK volleybalschool heeft voor de zondagen gekozen omdat veel volleyballers zijn door de week druk met school en hun club activiteiten. Op zaterdag worden er wedstrijden gespeeld. Om een topsporter te worden moet je werken aan de 10.000 uren regel. 10 jaar lang 50 weken per jaar 20 uur per week bezig zijn met je sport. Wij bieden op de zondag de mogelijkheid om een deel van die uren te gaan maken.

Voor je ouders de geruststellende gedachte dat je hard werkt aan je
persoonlijke ontwikkeling, d.m.v. sport werk je dagelijks aan discipline, doorzettingsvermogen en ontwikkeling.

Neem je volleybaltoekomst in eigen hand en breng je volleybal carrière op een hoger niveau. Geef je op voor de selectie trainingen.

Inschrijven kan op deze website. Voor vragen kan je contact opnemen met Frits Bleeker.

wo dec 27 @10:00 - 07:00PM
do dec 28 @10:00 - 07:00PM